Dilancarkan Kenali Anak Melalui Mewarna

Dilancarkan Kenali Anak Melalui Mewarna

Twitter
Facebook
WhatsApp
Telegram

Pada awal bulan Syawal kami telah melancarkan E-Workbook terbaru daripada Cahayaku Legacy iaitu Kenali Anak Melalui Mewarna (KAMM). Alhamdulillah kami menerima sambutan yang baik daripada ibu bapa.

Matlamat utama e-workbook KAMM ini dilancarkan adalah sebagai satu alternatif untuk ibu bapa di rumah bagi membantu mengenali karektor anak-anak dengan lebih terperinci. Ramai ibu bapa yang mempunyai masalah tidak kenal perwatakan anak-anak mereka. Proses pembelajaran tidak boleh berlaku dengan mudah jika ibu bapa tidak berusaha mengenali anak-anak.

Di samping itu e-workbook ini juga untuk melatih motor halus anak-anak dalam proses mereka mewarna. Penyelidikan yang dijalankan oleh Uncle Zahari sebagai penyelidik Cahayaku, anak-anak lambat membaca selalunya ada kaitan motor halus. Apabila motor halus anak-anak lemah, bermakna koordinasi aspek-aspek lain seperti IQ, kehendak, sifat, dan beberapa aspek lain juga lemah.

E-workbook ini adalah langkah awal untuk ibu bapa belajar mengenali watak anak mereka dalam masa yang sama melatih anak-anak untuk memantapkan motor halus mereka.

Bagi ibu bapa yang belum lagi mendapatkan e-workbook kami boleh download di link yang disertakan. kamm – Style CL (cahayakulegacy.com)

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *